CARACTERÍSTIQUES DE LES VINYES

Les vinyes que Celler Grapissó utilitzem per fer els nostres productes, són vinyes originaries de la Llacuna.Vinyes de 15-30 anys d´antiguitat.
El raïm parellada és la més fina i delicada de les varietats tradicionals blanques de Catalunya. Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya (Penedès superior) produeix blancs aromàtics secs molt lleugers i delicats aromes afruitats.
La Llacuna, a més de 600 m d’altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d’aquest tipus de vins reconeguts com a Vins d’Altura.
Les vinyes d´altitud tenen l’efecte de dies assolellats i nits fresques, que sempre afavoreixen la qualitat del vi. Tenen un període de maduració més llarg donant uns aromes i sabors ben diversos i ben contrastats. Aquestes condicions climàtiques més dificils que té la vinya en aquesta altitud,s´aconsegueixen colors  i sabors intensos en els vins.
Un indret amb força vent evita l´exés d´humitat en el raïm i fa que la seva maduració sigui suau i lenta. La manca de pluja amb moltes èpoques de l´any, aconseguim sabors, aromes i colors extraordinaris en els nostres vins.