LES VINYES

Les vinyes que Celler Grapissó utilitzem per fer els nostres productes, són vinyes originàries de la Llacuna. Vinyes de 15-30 anys  d´antiguitat.
El raïm parellada és la més fina i delicada de les varietats tradicionals blanques de Catalunya. Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya (Penedès superior) produeix blancs aromàtics secs molt lleugers i delicats aromes afruitats.

LA LLACUNA

La Llacuna, a més de 600 m d’altitud, està situada en un indret privilegiat per a la producció d’aquest tipus de vins reconeguts com a Vins d’Altura.

Anar a lallacuna.cat >>

Les vinyes d´altitud tenen l’efecte de dies assolellats i nits fresques, que sempre afavoreixen la qualitat del vi. Tenen un període de maduració més llarg donant uns aromes i sabors ben diversos i ben contrastats. Aquestes condicions climàtiques més dificils que té la vinya en aquesta altitud, s´aconsegueixen colors  i sabors intensos en els vins.

PECULIARITAT

Un indret amb força vent evita l´excés d´humitat en el raïm i fa que la seva maduració sigui suau i lenta. Amb la manca de pluja durant moltes èpoques de l´any, aconseguim uns aromes i colors extraordinaris als nostres vins.

MICROCLIMA

Des del Celler Grapissó sempre hem cregut que de cada vinya podem obtenir resultats diferents. Aquí  la Llacuna tenim un microclima especial en alçada, 600-700 mts. A partir d´aquí ens vem fer el propòsit d´obtenir el millor vi que poguéssim dins de cada parcel.la.